WORKSHOP MARCIAN PETRESCU

WORKSHOP MARCIAN PETRESCU

IMPORTANȚA FILMULUI “BLUES BROTHERS”

Sâmbătă, 31.08, Casa Avramide. 

Marcian Petrescu, muzicuțist și cantautor de blues, dar și un erudit în istoria blues-ului, aduce și în acest an la Tulcea un workshop special care cu siguranță va suscita interesul adevăraților pasionați de blues și nu numai al lor…

Workshop-ul din acest an va avea ca temă două filme legendare, care au căpătat cu trecerea anilor statut de cult. Este vorba de “THE BLUES BROTHERS”(1980) și “BLUES BROTHERS 2000″(1998), de la a căror lansare au trecut aproximativ 40, respectiv 20 de ani.

Marcian a avut privilegiul unic de a împărți scena cu legendara trupă The Original Blues Brothers Band, în care se aflau saxofonistul “Blue Lou” Marini și chitaristul Steve “The Colonel” Cropper, doi din membrii trupei originale care au apărut în ambele filme, cântând alături de ei unul dintre “imnurile neoficiale” ale blues-ului, piesa “Sweet Home Chicago”. Chimia existentă între ei pe scenă dar și atmosfera fantastică a acelei seri poate fi lesne simțită în clipul postat, una dintre puținele mărturii video ale acelui moment !

Prin prisma acestei experiențe și combinând impactul pe care cele două filme l-au avut asupra lui, Marcian va prezenta în cadrul workshop-ului o analiză a celor două filme și a impactului pe care l-au avut, atât asupra multor generații de muzicieni cât și ca un fel de “motor” al unor curente de tip “blues revival” de la începutul anilor ’80 și de la finele anilor ’90 !

Va așteptăm în număr cât mai mare !

link Youtube – Marcian & Blues Brothers https://www.youtube.com/watch?v=14Cvn2aHT9g