Alte Jocuri

BLIND DATE MUZICAL    –    Tulcea, 30 și 31 august, seara

Participanții sunt invitați să vină în serile de concerte cu un CD din colecția proprie,  împachetat cu hârtie, astfel încât nicio copertă a CD-urilor aduse să nu fie vizibilă.

Înăuntru se va lăsa o adresă de mail sau un număr de telefon.

CD-urile vor fi depuse la standul Blind Date și, în pauza dintre concerte, fiecare va ridica de acolo, pe nevăzute, un alt CD.

Ulterior, participanții la Blind Date vor putea lua legătura între ei,

astfel stabilindu-se și consolidându-se legături între participanți, pe baza preferințelor muzicale exprimate în cadrul acestui eveniment. În acest mod, se transpune în vremurile moderne tradiția timpurilor în care se legau relații prin schimb de muzică și împărtășirea gusturilor comune în alegerile muzicale.

            ADOPTĂ UN EXILAT!      –  Tulcea, 30 si 31 august

Turiștii sosiți la festival vor putea vizita câteva obiective turistice din Tulcea (Monumentul  Independenței, Acvariul, Satul Pescaresc, Lacul Ciuperca), fiind ghidați de copiii dela Asociația GIFTED CENTER Tulcea.

Itinerariile vor fi povestite de acestia, într-un mod aparte, specific vârstei lor.

În cadrul acestei campanii de îndrumare turistică, un punct de atracție, ce se va vizita,  este Zona Lacului Ciuperca din Tulcea, unde vor avea loc acțiunile din cadrul proiectului Rowmania – Ivan Patzaichin.

Tururile vor incepe vineri și sâmbătă, dela orele 11, cu rezervări prealabile la email tulceablues@gmail.com

.

GREETING NEW COMERS –    Sâmbătă, 31 august 2019, dela ora 11

Acțiunea constă într-un concert organizat pentru comunitatea vietnameză din oraș.

În Tulcea există (relativ de curând) un grup numeros de cetățeni vietnamezi (aproximativ 500  persoane), aduși de un mare angajator local ca forță de muncă.

Până în prezent nu s-au înregistrat reacții ale autorităților față de sosirea acestor oameni, astfel încât lipsa unei politici de apropiere a cetățenilor vietnamezi de restul comunității tulcene se resimte în mod evident.

Dichis’n’Blues consideră oportună organizarea unui eveniment conex dedicat acestei comunități, tocmai ca un semn de bun venit și ca un model de incluziune socială.

  TABĂRA DE PICTURĂ   “Pictăm cântece, ascultăm culori”  

         Luncavița, Agropensiunea Valea Fagilor, 27 și 28 august.

Este un element introdus în proiectul dichis’n’Blues în anul 2017, în a treia ediție a festivalului, care a produs deja un mare entuziasm copiilor participanțí.

Sub îndrumarea artistului plastic Laurențiu MIDVICHI, Cercul de pictură „Catharsis” din Luncavița, precum si participanți din alte zone, inclusive din Municipiul Tulcea, vor aborda tema Culorile Muzicii, copiii participanți fiind invitați să își exprime propriile viziuni asupra cromaticii muzicii.

Copiii din tabăra de creație vor fi, de asemenea, prezenți la festivalul de blues, unde vor avea posibilitatea să expună și să vândă doritorilor lucrările realizate în tabăra de pictură. 

*

Luncavița este o comunitate cunoscută pentru proiectele inovative realizate în zonă, localnicii și copiii fiind implicați activ în proiectele de reabilitare a unor vechi fântâni și cișmele din localitate, precum și în proiecte ce au avut ca rezultat promovarea specificului local tradițional prin folosirea culorilor în gospodării, la recondiționarea bărcilor și a stupinelor. Generația tânără s-a implicat în cadrul acestei campanii prin și a pictat fresce atât în incita școlii, cât și în cadrul unor ansambluri arhitecturale civice.

Tema taberei de creație va fi dată de culorile muzicii, ale blues-ului în special,. Tabăra de creație constituie un liant între muzică și pictură, două arte indisolubil legate. Pornind de la premisa că muzica și artele plastice se află într-o strânsă legătură, această activitate își propune să arate că se poate reda, cu ajutorul unui creion și al unei imaginații bogate, un întreg tablou muzical.

            CLUBUL CU DICHIS

            Tulcea, 31 august, ora 13.00

Lansarea Clubului cu Dichis este o activitate nouă în cadrul proiectului ce marchează transformarea pe care festivalul de blues de la Tulcea o vizează pentru viitorul apropiat: managementul participativ al festivalului. Conceptul Clubului cu Dichis va fi prezentat în cadrul sesiunii meet & greet din deschiderea festivalului.

Clubul cu Dichis reprezintă o entitate nouă, promovată de Asociația Culturală În Exil, care își propune să aducă între aceleași granițe susținătorii festivalului de blues: persoane fizice și juridice, organisme economice, cotizanți, finanțatori și sponsori. Noul organism, ce va permite implicarea directă și activă în organizarea festivalului de blues de la Tulcea, va constitui un Consiliu Artistic (format din muzicieni români și străini, jurnaliști și impresari), un Comitet de Supraveghere Financiara (cuprinzând reprezentanți ai sponsorilor) și un Departament de Relații Externe.

Membrii persoane fizice vor opta pentru una dintre cele trei categorii de aderare – Prieten, Partener, Susținător, în funcție de contribuția anuală pe baza căreia vor deține un set de drepturi speciale: de la facilități în procurarea de materiale promoționale ale festivalului, până la recunoașterea publică a calității de membru al clubului și dreptul de a vota cu privire la lineup-ul fiecărei ediții.

Scopul Clubului sau este acela de a facilita implicarea cât mult mai multor persoane în organizarea festivalului și lărgirea bazei de susținere financiară a evenimentelor Dichis.